Esportives

Imatge

Les esportives 2013/2014 són una nova manera d’entendre l’activitat esportiva basada en la interrelació, cooperació i comunicació entre nens, nenes, monitors, monitores, pares, mares i el centre.

Es tracta d’una proposta d’activitats escolars que combina tots els beneficis saludables de practicar un esport, amb l’educació, els valors, la diversió i l’oci. Hem programat un seguit d’activitats a partir de les quals s’assegura l’evolució a les primeres edats i s’adquireix l’hàbit de la pràctica esportiva.

D’aquesta manera, el punt de partida serà el treball de psicomotricitat de cada nen/a, per passar a la iniciació en diferents esports, tan individuals com col·lectius, i aquest programa es dividirà en les següents etapes:

PSICOMOTRICITAT P3

El/la nen/a aprendrà a controlar el moviment de manera espontània i harmònica, cosa que li permetrà, mitjançant l’activitat lliure, trobar els seus límits i assolir confiança en si mateix/a. Es treballaran activitats de motricitat general con la tonacitat, el control postural, la coordinació dinàmica general i visió-motriu.

INICIACIÓ A L’ESPORT 1 P4 I P5

Seguint l’etapa anterior i mostrant les eines necessàries, cada nen/a explorarà i desenvoluparà les diferents destreses i habilitats motrius de diversos esports. Així, s’ensenyaran diferents destreses (llançaments, conduccions,…) i habilitats motrius (desplaçaments, salts, girs,…) aplicables a tot tipus d’esports.

INICIACIÓ A L’ESPORT 2 1r, 2n i 3r primària

Donant continuïtat a l’etapa anterior i aprofitant els coneixements adquirits (destreses i habilitats motrius), aquests es començaran a posar en pràctica en diferents esports en format mini jocs adaptats a l’edat. D’aquesta manera s’aprendrà la filosofia bàsica i com aplicar correctament cada moviment.

MULTIESPORTIVES 4t, 5è i 6è primària

Es treballaran accions tècniques, tàctiques i de joc col·lectiu específiques d’esports com són el futbol, el bàsquet, l’handbol, el vòlei, l’atletisme, el tennis, l’hoquei, el korfbal, el bàdminton, el beisbol,… A més, també es donaran a conèixer aspectes bàsics del reglament de cada disciplina esportiva.

*Sempre que hi hagi un nombre mínim de nens i nenes es realitzaran les activitats en aquestes quatre etapes.
En cas contrari, els monitors i monitores redistribuiran els grups per edats i adaptaran les activitats al nivell.

Per més informació, descarregueu el document.

pdf_file

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s